Sentrum

BokseKlubb


Sentrum tilbyr klassisk boksetrening i en enkel gymsal. Treningene varer fra en og en halv til to timer, og består av oppvarming, bokseteknisk del og styrketrening/tøying. Oppvarmingen består gjerne av jogging, hoppetau, skyggeboksing eller fotball, ofte kombinert med spesialiserte øvelser. Under oppkjøring til sesongen avsluttes oppvarmingen gjerne med intervalltrening. Den boksetekniske delen består av innføring i teknikk, trening på boksesekk eller puter og flere runder med oppgavesparring og sparring. Under styrketreningen bruker vi verken apparater eller vekter, men øvelser på matte.

Anders instruerer i teknikk. Fotograf: Jan Bjørkelo

Anders instruerer i teknikk. Fotograf: Jan Bjørkelo

De tre hovedtrenerne har ansvar for hver sin dag i uken. Kjell er trener på mandager, Stian på onsdager, og Anders på fredager. Trenerne har litt ulike profiler, som gjør treningsdagene litt forskjellige fra hverandre. Bokseideologien er imidlertid den samme.

Stian med puter magebelte. Fotograf: Jan Bjørkelo

Stian med puter magebelte. Fotograf: Jan Bjørkelo

Trenerne legger opp treningen etter sesong og hvem som til enhver tid er på trening. Har vi mange nybegnnere, er det gjerne mer instruksjon i grunnleggende teknikk, styrketrening, osv. I sesonger med mange aktive boksere blir treningene mer spsialisert. Er det mest mosjonister, blir treningen mer lystbetont, med mye fotball og lett sparring.

Kjell treffer med høyra! Foto: Christian Krohn

Kjell treffer med høyra! Foto: Christian Krohn

Oppstart fredag 18. september, kl. 17:00

september 16, 2020 

Alle utøvere må ta idrettsforbundets koronavettkurs før de stiller på trening (se NIF.no). For barn under 13, er det foreldrene som må ta kurset, og instruere barna.

Vi begynner med to øker i uka, fredager fra kl. 17:00 (familieboksing), og mandager 19:00 (fra 12 år). Vi kan ikke sparre eller gjøre andre ansikt-til-ansikt aktiviteter, og korter ned treningstiden til ca 75 min.

Det vil ikke være anledning til å låne utstyr eller drikke fra springen, så alle må ta med egne boksehansker (til sekk), hoppetau, drikkeflaske og gjerne en yogamatte hvis du har.

Se vår Facebookside for fortløpende informasjon.